NWWI Taxaties

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties dat tot doel heeft de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Het NWWI valideert (controleert) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd.


Kwaliteit en zekerheid

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Terpstra Makelaardij is bij het NWWI aangesloten en voldoet aan deze strenge kwaliteitseisen. De validatie (controle) van de rapporten binnen het NWWI wordt uitsluitend door ervaren en gecertificeerde taxateurs gedaan.


Hoe werkt het?

De taxateur van Terpstra Makelaardij werkt binnen een vastgesteld werkgebied. Na acceptatie van de opdracht maken wij het taxatierapport op en verklaren hierin op basis van onze eigen expertise én onze lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Omdat onze taxateur verplicht is de taxatie volgens strenge richtlijnen te onderbouwen, wordt voor u in het rapport duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.


Stichting Taxateursunie

Naast het NWWI zijn wij ook aangesloten bij de stichting Taxateursunie. Deze stichting werkt volgens hetzelfde concept als NWWI.


Wat zijn de kosten?

Op de factuur voor de taxatie staat naast het honorarium voor de taxatie de NWWI of Taxateursunie bijdrage vermeld. Ons kantoor draagt deze bijdrage af. Zowel NWWI als Taxateursunie zijn stichtingen zonder winstoogmerk.


Taxatierapport met NWWI of Taxateursunie Keurmerk aanvragen?

Wilt u ons inschakelen voor het maken van een taxatierapport met NWWI of Taxateursunie Keurmerk, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor voor een vrijblijvende prijsopgave, telefonisch via 0513 62 62 15, e-mail: info@terpstramakelaardij.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen.

 

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring