Terug naar de resultaten
Verkocht
Koningin Julianaweg 94 in Oranjewoud 8453 WH

Koningin Julianaweg 94

8453 WH Oranjewoud
Vraagprijs € 1.250.000,- k.k.

Omschrijving

Op een unieke en volledig vrij gelegen locatie in het prachtige hart van parklandschap Oranjewoud wordt de boerderij 'Donglust' thans te koop aangeboden, welke is gesitueerd op een perceel eigen grond van 8.000 m² . De familie Bieruma Oosting liet in 1907 de boerderij bouwen en maakte onderdeel uit van het landgoed Oranjewoud en is tot 2008 altijd verpacht en aangewend als agrarisch bedrijf. De...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1907 Woonoppervlakte 460 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Op een unieke en volledig vrij gelegen locatie in het prachtige hart van parklandschap Oranjewoud wordt de boerderij 'Donglust' thans te koop aangeboden, welke is gesitueerd op een perceel eigen grond van 8.000 m² . De familie Bieruma Oosting liet in 1907 de boerderij bouwen en maakte onderdeel uit van het landgoed Oranjewoud en is tot 2008 altijd verpacht en aangewend als agrarisch bedrijf. De locatie is subliem en het bouwvolume uitzonderlijk groot. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de boerderij te verbouwen en aan te wenden als een royale woonboerderij al dan niet in combinatie met diverse woon-/zorgfuncties, recreatieve en/of maatschappelijke doeleinden.

BESTEMMING
Bestemmingsplan 'Beschermd Dorpsgezicht Het Oranjewoud'; enkelbestemming 'Agrarisch - Agrarisch bedrijf'.
Een wijzigingsbevoegdheid is hierin opgenomen voor een wijziging naar 'Maatschappelijk - Zorgboerderij', 'Recreatie - Dagrecreatie', 'Tuin', 'Wonen-voormalig boerderijpand', of 'Wonen-Zorg'. Voor meer informatie zie ruimtelijkeplannen.nl en/of informeer bij de gemeente Heerenveen.

ADDITIONELE GRONDEN M.B.T NATUURSCHOONWET (NSW)
De mogelijkheid wordt desgewenst geboden om de additionele gronden (minimaal ca. 4,2 hectare) in erfpacht te verkrijgen, waarmee een aanmerking als landgoed kan worden bewerkstelligd in het kader van de Natuurschoonwet (NSW). Deze aanmerking als landgoed biedt de volgende fiscale voordelen:
- De grond die tot een landgoed behoort is vrijgesteld van OZB en box 3 van de inkomstenbelasting.
- Een woning die tot een landgoed behoort wordt lager gewaardeerd voor OZB en box 1 van de inkomstenbelasting
- Een stichting of BV die eigenaar is van een landgoed hoeft soms minder of geen vennootschapsbelasting te betalen
- Bij de verkoop van een landgoed hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.(art. 9a NSW)
- Bij vererving of schenking van een landgoed hoeft minder erfbelasting c.q. schenkbelasting betaald te worden. De waarde van een opengesteld landgoed wordt voor de bepaling van deze rechten op nul gesteld.
Voor meer informatie en de voorwaarden, zie rvo.nl en/of informeer bij uw fiscalist.

BODEM
Er zijn geen bijzonderheden bekend aangaande de kwaliteit van de bodem. Het bodemloket vermeldt wel de voormalige aanwezigheid van een bovengrondse dieselolietank, waarbij de resultaten van het uitgevoerde (historische) bodemonderzoek aangeven dat de (voormalige) activiteiten en/of de onderzoekslocatie voldoende zijn onderzocht in het kader van de Wet bodembescherming.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van 'Makelaardij Terpstra BV’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan 'Makelaardij Terpstra’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

NADERE INLICHTINGEN
Makelaardij Terpstra
de heer Wietse Terpstra
0513-626215 / 06-53416405
w.terpstra@terpstramakelaardij.nl
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.250.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1907 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 460 m² Perceeloppervlakte 8000 m² Overige inpandige ruimte 615 m² Inhoud 4000 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Slecht Onderhoud buiten Slecht Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Agrarisch Kadastrale gegevens Gemeente Knijpe Sectie E Perceelnummer 249 Oppervlakte 8000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Koningin Julianaweg 94, 8453 WH Oranjewoud

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.